All retrokänsla behöver inte vara retro

Det verkar som att Nintendo har fattat att en stor del av deras försäljning sker till just sådana som jag, som idag tillhör en köpstark skara 30-plusare som vuxit upp med NES och dylika system. Efter 3D-galenskapen med N64, GameCube, Wii, DS och 3DS har retrostilen fått en ganska ordentlig come back. Fantastiskt tycker ju jag, som aldrig anammat 3D-lirens stora fula polygoner. På PC och konkurrenters konsoler är det ju en annan femma eftersom de lägger betydligt mer krut på hårdvara, men just Nintendo har alltid varit lite svaga på det där och satsat på annat gulligull istället för megahertz.

Då är det ju fantastiskt för mig som retrojunkie att idag kunna köpa nya spel som har samma spelstil som mina barndomslir. 3DS har nu fått potential att gräva djupa hål i mina fickor just på grund av detta, ett spelutbud som inte bara lockar dagens bortskämda (AD)HD-ungar. Med tanke på vilken generation som idag arbetar som skribenter och recensenter på gamingtidningar och webbplatser runt om i världen kanske det inte är så konstigt att många topplistor innehåller just spel med ett djupgående retroarv. Håll till godo med min topp/önskelista (ja jag har utelämnat en hel del, mest för att ingen orkar titta igenom alla trailers ändå):

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.