Boxat? Njae… jag är inte så säker längre

Det verkar ha gått inflation i priser på NES-spel över lag på sistone, och i synnerhet boxade exemplar. Dollarkursen är ju en anledning så klart, men eBay-säljare över lag har börjat trissa upp priserna. Jag har lite olika vägar att gå här och har bestämt mig för att ta lite av alla.

  • Endast köpa boxat om priset är extremt förmånligt
  • Köpa japanskt om spelet är billigare och inte kräver språkkunskaper utöver engelska
  • Använda eBay som sista utväg

Jag har hittat lite butiker jag kan köpa lösa amerikanska NES-spel från där priserna inte är hutlösa. Utöver det har jag ordnat en japansk postadress via Tenso så att jag kan handla från t.ex. Super Potato. Med största sannolikhet kommer jag att köpa mig ett Analogue NT också. Jag får spara lite dock då prislappen är rätt saftig (5.000:-). Fördelarna överväger dock. Jag kan spela NES och Famicom från alla regioner på riktig nyproducerad hårdvara med garanti (ingen emulering eller 1-chip här inte). Konsolen har en inbyggd upscaler samt RGB så att jag får kristallklar bild i 1080p. Vanliga NES ser fruktansvärda ut på platt-TV. Alternativet annars är en XRGB Mini från Framemeister (2.500:-) samt RGB-modd på mitt AV Famicom (1.500:-). Då måste jag dessutom fortsätta krångla med adapter för att köra NES-spel i mitt Famicom (och kan inte heller köpa Europeiskt om jag skulle snubbla över något fint).

..eller så säljer jag mitt AV Famicom (CIB), mitt fina svenska NES och lite annat småplock (Xbox?) för att finansiera ett Analogue NT…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.