DS-spel på eBay

DSC_0106[1]

Som många kanske inte vet, är Nintendo DS en av få spelkonsoler som Nintendo inte har regionskyddat. Detta innebär att man som DS-ägare (eller 3DS-för den delen) inte är beroende av Blockets och Traderas skrala och dyra utbud när det gäller begagnade spel. Fördelarna med att handla på eBay är många:

  • Mycket större utbud
  • Lägre priser
  • Köparskydd i form av eBay Buyer Protection – något som inte finns alls när du handlar från svenska sajter.

Du har alltså en garanti att du får din vara i fungerande skick, eller pengarna tillbaka, du har ett betydligt större utbud av spel till mycket lägre priser. Frakten är dessutom inte väsentligt mycket dyrare från USA än vad den är från Bollnäs. Tull och moms då? Ja, de ska betalas på begagnade varor också, men eftersom varuvärdet är så lågt (under 300:-) är risken otroligt liten att ditt paket åker fast i tullen. Jag har själv bara råkat ut för det en enda gång av över hundratalet köp.

Sätt igång! Fynda dina spel utomlands istället! Sluta stötta giriga prissättningar i Sverige.

Tänk dock på att du inte kan köpa vilka spel som helst utomlands. Regionfri konsol är ett krav, vilket i Nintendos fall bara gäller Game Boy och Nintendo DS. (Observera att du kan spela DS-spel från alla regioner i ditt 3DS också!).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.