Köpställen

eBay

eBay är lite givet som köpställe. Undantaget är väl om man vill ha tag på PAL-B spel till sin svenska omodifierade konsol. Då får man vända sig till Tradera om man inte känner sig vass nog att hänga runt på tyska eller franska eBay. För PAL-A (ebay.co.uk) och NTSC-köp är det guld värt dock. Tyvärr är inte alla säljare bra. Vissa luras medvetet genom att undanhålla information. De kan skriva saker som “Allt du köper ser du i bilden”. Två veckor senare får du en bild på sakerna. Du har alltså köpt en bild. Annars undviker många gärna att skriva om spelen är testade eller inte. Det är inte alltid ett varningstecken men det kan vara bra att vara på sin vakt. Fördelen med att handla från eBay är det enormt starka skydd man får som köpare genom eBays Buyer Protection Program. Om du blir lurad på ett eller annat sätt får du pengarna tillbaka. Det gäller så klart att nyttja sitt sunda förnuft trots denna fina gest från eBays sida, men man kan som sagt känna sig relativt trygg när man handlar.

Eftersom jag handlar en del på eBay, tänkte jag försöka underhålla en lista med säljare jag anser vara pålitliga. De flesta här har jag handlat från flera gånger och de har inte gjort mig besviken en enda gång.

Gröna listan

Amerikanska säljare:

   • sosafan2: Snabb leverans och inget strul. Billig frakt för boxade spel (ca $13). Märker leveranser som “Gift”! Alltid väl förpackat.
   • saurusandbones: Snabba leveranser och pålitlig i sina beskrivningar. Alltid väl förpackat.
   • nintendosworldwide: Snabba leveranser och pålitlig i sina beskrivningar. Billig frakt för boxade spel (ca $15). Alltid väl förpackat.
   • letsplayrpgs: Pålitlig i sina beskrivningar. Billig frakt för boxade spel (ca $15). Alltid väl förpackat.

Japanska säljare (inte aktuella för mig längre):

   • me4taki9oh: Snabba leveranser och pålitlig i sina beskrivningar. Extremt billig frakt för boxade spel (ca $4). Alltid väl förpackat.
   • et.vous: Snabba leveranser och pålitlig i sina beskrivningar. Alltid väl förpackat.

Svarta listan

Opålitliga säljare som av någon anledning hamnat här avråder jag starkt från att göra affärer med.

 • liwer2006: Tar evigheter på sig att skicka iväg varorna och kommer med hundra ursäkter under tiden.

Ej bedömda:

Säljare i denna listan har jag inte köpt från mer än en gång och har inte kunnat bedöma riktigt än. De är med största sannolikhet helt ok att handla av. Jag har inte blivit besviken vid mina enstaka köp.

   • yardsale2000: Snabba leveranser. Mycket mån om nöjda kunder. Relativt dyr frakt dock.
   • rtm2511: Snabba leveranser. Skickar via Global Shipping Program vilket innebär moms och tullavgifter. Köp bara om det är något alldeles speciellt som bara denna säljaren har.
   • jillmets: Snabba leveranser.
   • luckygamers: Snabba leveranser och billig frakt för boxade spel ($15).

Video Games Plus

Enda vettiga stället att köpa importtitlar. Kanadensisk butik i Ontario som även säljer online. Väldigt importvänlig och skickar oftast från privatperson märkt som gåva. Snabba leveranser och riktigt bra priser. Har aldrig haft anledning att klaga. Både mitt Wii U och mitt 3DS kommer härifrån.

 

Wal R’ Us Games

Drivs av NintendoAge-medlemmen Uncletusk. Säljer reproduktionsboxar till en hel del reproduktionskassetter till NES och SNES. Även till spel som aldrig fick någon egen kartong (t.ex. Super Mario Bros./Duck Hunt-kombon som bara skickades med ett dammskydd i NES Action Set). Boxarna håller mycket hög kvalitet enligt andra kunder. Återkommer med bilder när jag fått min första leverans.

 

Save Point Video Games

Säljer reproduktionskassetter till SNES. Hög kvalitet och bra att göra affärer med. Säljer inte via webbsida så det är forumbeställning via NintendoAge som gäller. Köp kartonger till reproduktionerna från Wal R’ Us Games så är det ju nästan CIB. Manualer får man nog glömma men det blir fint att ha i hyllan ändå.

 

Video Game Box Protectors

Skyddsboxar till samlingen. Frakten kan bli rätt dyr till Sverige men det är det värt. Hög kvalitet på grejorna och det blir mycket snyggare med en glansig box. Repor och mindre skador på kartongerna syns inte alls lika väl. Plasten repas så småningom om de plockas med mycket, men det är ju lite poängen. Skyddet repas och inte din dyra kartong. Alltid packat med omsorg och snabba leveranser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.