Lite nytt och lite nyare

Jag får väl erkänna att jag inte bara spelar retro (om det inte var uppenbart redan). Denna månaden har det blivit lite nyare prylar (blandat med lite ännu nyare prylar).

Det började med ett Xbox One… varför? Tja.. bra pris? Det var nedsatt 700:- och jag var lite sugen..

Jag måste erkänna att konsolen var lite av ett antiklimax. Jag känner iofs alltid så när jag köpt ny konsol. Som regel har jag inget stort lass med spel till den och är inte medföljande titeln en riktig magnet (jag tittar på dig Mass Effect) så blir känslan lite.. avslagen. Halo Master Chief Collection som medföljde är ju kanon. Problemet är att jag har spelat alla Halospelen och dessutom relativt nyligen. Tyvärr har jag även lite problem med lagg då bilden måste skalas upp till 1080p (alldeles för många spel till Xbox One har 900p i upplösning). Detta innebär att jag kommer att hålla mig till Xbox-exklusiva titlar på denna, t.ex. Halo 5, Gears of War 4, Forza-serien, Fable och vad nu Microsoft mer kan klämma fram. Resten av spelen jag vill spela då? Tja. Min PC är fortfarande fullt kapabel, annars lutar det väl åt att Sony äntligen ska få en ärlig chans i mitt hem i form av en PlayStation 4. (Min PS3:a har typ _aldrig_ använts).

Jag passade även på att byta ut min gamla Xbox 360 mot en Xbox 360 E. Varför? Finare, tystare, nyare, svart, billig. Hade jag inte gjort det hade jag behövt investera i en större switch till allt som ska ha nätverk och det kostade lika mycket som jag fick lägga till efter försäljningen av min gamla fina 360. Den bor numera som så mycket annat av mitt gamla hos Prissan ;)

Det blev lite retronytt också. E:s gamla PS2:a (SCPH-70004) hade så klart en halvdöd laser som så många andra konsoler i den serien. Jag hittade en fin ny PS2:a (SCPH-90004) hos en butik här i Sverige för en relativt rimlig peng så nu kan hela lasset PS2-spel som inhandlades under GAME-konkursen användas.

IMG_3371

…och så lite spel förstås. Några av dem har jag nämnt tidigare. De har bara tagit lång tid på sig att hitta hit från eBay-säljarna..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.