Paus i samlandet

PS2

Föräldraledighet och god ekonomi går ju sällan hand i hand och det är väl den största anledningen till det långa uppehållet i bloggandet här. Från början hade jag någon slags illusion om att jag skulle orka underhålla en nyhetsbevakning utöver mitt egna “privatbloggande” och gjorde ett par magra försök men kände rätt tidigt att det inte var förenligt med övriga heltidssysselsättningar (vissa får jag till och med betalt för). www.retrogaming.se kommer snart att husera en webbshopp för diverse retrospel, konsoler och tillbehör och denna blogg flyttas till blogg.retrogaming.se istället.

Jag har förnyat listorna under “Min samling” och gjort dem sorterbara. Alla system är inte på plats än men jag jobbar på så fort jag hinner :)

Under ledigheten har jag insett att Nintendo DS är en jäkligt bra enhet att samla för just nu med tanke på att många spel fortfarande säljs nya i butik. Så länge tillgången är hög hålls begagnatpriserna nere och man kan fynda fina kompletta exemplar av bra titlar på eBay för under hundralappen inklusive frakt :) Jag har själv köpt på mig 19 spel till DS och är hur nöjd som helst med de flesta av dem. Det finns många trevliga JRPG-spel till konsolen och jag vill slå ett slag för Radiant Historia som jag snappade upp på eBay för 150:-. Kanonspel med en riktig spännande story om tidsresande.

IMG_3238

För ett par veckor sedan gick GAME-kedjan i konkurs vilket har lett till 50% prissänkning på ALLT under utförsäljningen. Hade jag haft mer pengar hade jag vrålhandlat retroprylar men jag fick hålla igen lite. Jag lyckades dock snappa upp ett Game Boy Advance SP med bakgrundsbelysning (AGS-101) vilket jag är helnöjd över. De är relativt sällsynta och många av exemplaren som säljs som 101-modeller på eBay är fejk och/eller väldigt dyra. Jag gav 200:- för mitt vilket måste ses som ett kap. Tyvärr plockade jag inte upp något DSi eller DSi XL trots att de hade högvis av dem till försäljning i början av utförsäljningen. Jag körde dit och tittade idag men allt var utplockat tyvärr. Jag fick dock tag i Final Fantasy X, Final Fantasy XII och Final Fantasy X-2 till PS2 för en riktigt billig peng. XII och X-2 är dessutom fortfarande inplastade! :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.